Nem kell megbontani a motort ahhoz, hogy jelentős teljesítmény növekedést érjél el!

Nagyon fontos, tudnod kell! Nem kell motort furatni, vezérműtengelyt hegyezni teljesítmény növeléshez!

Tekintsük át lépésről lépésre:

Engem érdekelne, mit tudok kihozni az autómból, de összességében nem vagyok jártas a témakörben. Megadom az autóm főbb paramétereit, és légyszi mondjátok meg nekem mit lehet és mennyiért! >>

Szívó oldali gázgyorsítás:

A szívó oldali gázgyorsítás, egy olyan speciális szűrőrendszerből áll, amely légellenállása jóval alacsonyabb mint egy normál szűrőjé, de ugyan olyan jól szűri a levegőt.

A könyebb átáramlás miatt, adott idő alatt több levegő jut a motorba. Ennek két hatása van, és most le kell szőgeznünk, hogy ezek közül egyik sem a fogyaztás növekedése!

Egy sportlégszűrővel felszerelt autó fogyasztása legfeljebb azért növekszik meg, mert a felerősödő szívosor hang miatt jobban pacskeroljuk!

Az első hatás az, hogy alacsonyabb fordulatszám tartományokban tökéletesedik az égés, hiszen adott benzin üzemanyg mennyiség mellé több levegő kerül.

A második hatása, magasabb fordulatszámnál jelentkezik, amikor is az üzemanyag ellátó rendszer a megnövekvő levegő mennyiség következtében extra üzemanyagot biztosít az égéshez.

Nézzünk szűrőket és rendszereket! >>

Kipufogó oldali gázgyorsítás:

Az elmélet hasonló mint a szívó oldalon, csak itt a kiáramlást könnyítjük meg speciális sport kipufogó rendszerrel. A sport kipufogó rendszer többnyire nagyobb hangot kölcsönöz autónknak, hiszen kevesebb ellenállásba ütközik a kipufogó gáz, miközben elhagyja az égés teret.

Nézzünk sport kipufogókat! >>

 

A jól megépített szívó és kipufogó oldali gázgyorsítás akár 10% teljestmény növekedést is eredményezhet!

És ami nagyon fontos! Ha jól van megépítve a rendszer még az emísziót sem rontja el, azaz nem kell aggódni a zöldkártya miatt!